Mens alle taler om mangel på sygeplejersker og jordemødre, og sygehuse, der kæmper med at fastholde medarbejdere og få dem til at arbejde mere, er der nogle steder i landet, hvor billedet er et helt andet. Kom til MM Morgenmøde den 20. december fra klokken 8.00-8.50 og bliv klogere på, hvordan disse afdelinger blandt andet er lykkedes med at mindske sygefravær, minimere overarbejde samt fastholde og rekruttere ansatte. 

Op mod hver fjerde danske jordemoder og sygeplejerske siger op om året. På mange hospitaler har man desuden svært ved at rekruttere, og flere steder kæmper man med overarbejde og højt sygefravær. 

Men sådan er det ikke alle steder.  

Der findes også en række afdelinger på hospitaler i alle fem regioner, hvor tingene faktisk fungerer rigtig godt.  

Her har man en ledelse, der sætter medarbejdernes trivsel og faglige udvikling i centrum – ikke vagtplanerne.  

På dette digitale morgenmøde tager vi dig med på besøg i disse afdelinger og gør dig klogere på, hvad det er for ledelsesgreb, der skaber positive resultater.  

Det sker onsdag den 20. december kl. 08.00-08.50, hvor vi afholder næste digitale MM Morgenmøde online på Teams. 

Du får indblik i researcharbejdet bag Mandag Morgen temaet ’Spillet om sygeplejerskernes arbejdstid’, og du kan se frem til at møde nogle af kilderne:  

  • Ann Fogsgaard, chefjordemoder, Afdelingen for Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet i Gødstrup 
  • Lene Guldager, chefsygeplejerske, Afdeling for Medicinske Sygdomme på Amager/Hvidovre. 

Det digitale morgenmøde faciliteres af Mandag Morgens velfærdsredaktør Jens Reiermann og ledelsesredaktør Stine Bjerre Herdel, og du kan som deltager stille spørgsmål til gæsterne undervejs. 

TILMELD DIG HER.  

Kender du en, der gerne vil med? Du er velkommen til at invitere op til to gæster med til morgenmødet. Send os en mail til mm@mm.dk med gæsternes navne og mails, så vil de modtage et tilmeldingslink. Husk at skrive ‘Ledelse på sygehuse’ i emnefeltet.  

De månedlige MM Morgenmøder er et eksklusivt tilbud til Mandag Morgens abonnenter og særligt inviterede gæster. Her kan du få ny viden, møde inspirerende mennesker og debattere aktuelle emner. 

Adresse:
Teams


Tilbage til kalenderen »
Vis afholdte arrangementer »