Hvordan arbejder to af landets største kommuner med at skabe forandringer, der kan genskabe borgernes tillid til velfærden og kommunen? Det ser vi nærmere på tirsdag den 7. november fra klokken 8-9, hvor vi afholder det næste digitale MM Morgenmøde.

Odense involverer titusindvis af borgere i udviklingen af deres eget lokalområde. De skal være med til at investere milliarder af kroner i velfærdens fysiske rammer. Den fynske hovedstad har netop vundet en stor international pris foran 250 andre byer for sit arbejde med at inddrage borgerne.

Men hvad har Odense lavet om på for at kunne involvere så mange? Hvorfor gør de det på netop den måde? Og hvad kan andre lære af dem?

Aarhus vil løse vilde problemer som den stigende mistrivsel blandt unge, det massive pres på sundhedsvæsenet og mangel på arbejdskraft. Altså de problemer, kommunen, trods årelangt fokus, endnu ikke har løst.

Hvad laver Aarhus om på for at løse det hidtil uløselige? Hvorfor gør kommunen det på lige netop den måde? Og hvad kan andre lære af Aarhus?

På morgenmødet den 7. november kan du møde: 

  • Kaare Pedersen, kontorchef, Borgmestersekretariat & Borgerinddragelse, Odense Kommune.
  • Ina Bøge Eskildsen, programleder for arbejdet med Aarhus’ seks vilde problemer.
  • Trine Kiil Naldal, specialkonsulent, Borgmesterens Afdeling, Aarhus Kommune.

Det digitale morgenmøde faciliteres af Mandag Morgens velfærdsredaktør, Jens Reiermann, og du kan som deltager stille spørgsmål til gæsterne undervejs. Du kan med fordel dykke ned i vores artikler om de to kommuners arbejde med forandringer her: Odense og Aarhus.

TILMELD DIG HER.

Kender du en, der gerne vil med? Du er velkommen til at invitere op til to gæster med til morgenmødet. Send os en mail til mm@mm.dk med gæsternes navne og mails, så vil de modtage et tilmeldingslink. Husk at skrive ‘Kommuner i forandring’ i emnefeltet.

De månedlige MM Morgenmøder er et eksklusivt tilbud til Mandag Morgens abonnenter og særligt inviterede gæster. Her kan du få ny viden, møde inspirerende mennesker og debattere aktuelle emner.

Adresse:
Teams

Links:

Tilbage til kalenderen »
Vis afholdte arrangementer »