Last call: AI-forordningen fra EU er inde i de afsluttende forhandlinger, og forventes at være færdig omkring årsskiftet. Vi giver en status på, hvordan forhandlingsteksten ser ud lige nu. Hvem vil den ramme? Hvem rammer den ikke? Og vi drøfter, hvor reglerne måske går for langt, og hvor de måske ikke går langt nok. Kom med og få overblikket!

Alt imens ChatGPT har gjort kunstig intelligens til allemandseje, så skal Europa-Parlamentet, Ministerrådet og EU Kommissionen i de kommende uger formulere de afgørende paragraffer i den forordning, som bliver den første Europæiske lovgivning rettet direkte mod kunstig intelligens.

EU’s kommende regler for kunstig intelligens er nu inde i sidste fase af forhandlingerne af AI-forordningen. Den overordnede ambition er, at lovgivningen skal sætte rammen for ansvarlig brug af kunstig intelligens i Europa. Dermed skal reglerne skabe proportionalitet mellem forbud, krav og risiko. Og de skal balancere muligheder og risiko. Men hvor ligger den balance?

Det stiller vi skrapt på, når vi samler en række aktører og som et dansk afsæt til de afsluttende forhandlinger drøfter, hvor de kommende regler for kunstig intelligens potentielt går for langt, og hvor de ikke går langt nok.

Ved eventet bliver du opdateret på selve forordningen, og vi tager dig på en række deep dives med ned i elementer, som bliver centrale i de kommende forhandlinger. Eksempelvis hvad skal være forbudt? Hvad er høj risiko? Og hvordan påvirker det nye teknologier som ChatGPT og de mange andre generative AI værktøjer, som har ramt os i 2023.

 

Program

13.30-13.40 Velkomst ved moderator Lisbeth Knudsen, strategidirektør i Tænketanken Mandag Morgen og leder af ADD-projektets outreach-del

13.40-14.00 Introduktion til AI-forordningen og den nuværende forhandlingstekst, Martin Sønnersgaard, Advokat og Partner ved Poul Schmidt - Kammeradvokaten

14.00-14.40 Deep Dive #1: Hvor må vi og hvor må vi ikke bruge AI? Og rammer vi den rette balance imellem ansvarlighed og innovation?

- Birgitte Arent Eiriksson, direktør for Justitia og medlem af Dataetisk Råd

- Thomas Brenøe, Vicedirektør fra Forsikring & Pension

- TBA: Repræsentant fra Dansk Erhverv

14.40-15.20 Deep Dive #2: ChatGPT og de generative modeller - kan lovgivning håndtere teknologiens skyggesider og samtidigt høste alle fordelene?

- Marya Akhtar, afdelingsleder for den juridiske afdeling hos Institut for Menneskerettigheder

- Dan Rose, CEO og grundlægger af Todai

- TBA

15.20-16.00 Afsluttende politisk debat - Hvor ligger de store politiske tvister? Og er der behov for yderligere dansk lovgivning selv når AI-Act kommer i mål?

- TBA

Kontakt info:
Daniel Honoré Jensen, senioranalytiker, dhj@mm.dk

Adresse:
Tempelriddersalen, Ny Kongensgade 9C, 1472 København


Tilbage til kalenderen »
Vis afholdte arrangementer »